Raili Hulkkosen vinkit, jotka jokaisen naisen kannattaa poimia taskuunsa

Kysyessäni juhlaehostukseen parhaita oppeja, Hulkkonen toteaa suoraviivaisesti: ”Jokaisella naisella on yksi, oma meikkinsä, ja sitä voi varioida arkeen ja juhlaan.” Huokaisen hiljaa mielessäni helpotuksesta – ei siis pikkujouluihin glitteriä liikaa.

”Jollekin meikki tarkoittaa päivittäin kasvojen tarkkaa ehostusta, toiselle se voi taas olla pelkästään meikkivoiteen lisääminen ja kulmakarvojen korostaminen. Meikki on siis täysin yksilöllinen juttu”. Hulkkonen sanoo. 

Mutta mitkä ovat tämän vuoden meikkitrendit, ja pitääkö niitä seurata? ”Muotiin kannattaa suhtautua niin, että omia värejä voi vaihtaa sen mukaan, mikä itsestä tuntuu sopivalta. Ei ole tarkoitus, että meikki muuttuisi trendien myötä aina erilaiseksi. Meikkisarjoissa on lisäksi menty siihen suuntaan, että joka kaudelle ei edes tule uusia sävyjä”, Hulkkonen huomauttaa. 

”Omaa tyyliä kannattaa siis seurata muodista piittaamatta. Mutta muodin voi nähdä myös mahdollisuutena, ja maustaa uusilla sävyillä, jos haluaa piristystä. Luomiväreissä on esimerkiksi ollut jo jonkin aikaa valikoimissa punaiseen taittuvat sävyt. Se voi kuulostaa pelottavalta, mutta tarkoitus ei ole meikata punaisia silmiä. Punaiseen taittuva sävy toimii nimittäin oivana katseen kirkastajana suomalaisille, joiden silmät usein ovat hyvin vaaleita tai hailakan sävyisiä. Jos taas silmät ovat ruskeat ja tummat, eri ruskean sävyt sekä värilliset, lila ja sininen,

toimivat mainiosti.” 

Pakkanen puraisee kasvoista

Pakkaskelit vaikuttavat ihonhoitoon. Varsinkin paljas kasvojen iho on arka pakkaselle. Suojaava ja hoitava meikkivoide on silloin tärkeä. ”Esimerkiksi oman sarjani meikkivoide on sopiva aikuisen naisen iholle. Meikkivoide ei saa aikuiselle iholle olla liian peittävä, vaan mieluummin ohut ja hieman hohtava. Peittävä ja matta meikkivoide tuo nimittäin helpommin rypyt esille. Nuorille naisille toki nukkemaisempikin tyyli voi olla ihan hyvä. Peittämiseen suosittelen käyttämään paikallisesti peiteväriä, jota ei siis levitetä koko kasvoihin.”

Talven tullessa myös koko ihonhoidon rutiinia kannattaa muuttaa, ja käytettäviä tuotteita muuttaa täyteläisemmiksi: ”Kasvoille levitetään alle hoitoneste, ja sitten seerumi. Seerumi onkin se kaikkein tärkein tuote, sillä se pitää ihon napakkana. Lopuksi levitetään voide sekä silmänympärystuote ihotyypin mukaan. Kolme tuotetta voi kuulostaa paljolta, mutta nykyiset tuotteet ovat niin ohuita ja hyvin imeytyviä, että kolme tuotetta ei ole liikaa”, Hulkkonen ohjeistaa. 

Ammattilaiset ja kosmetiikkamyyjät auttavat

Mutta kuinka löytää yksilöllinen meikki? ”Jos ideat loppuvat itseltä, voi käydä ammattimeikkaajan luona päivittämässä meikkaustyyliään, ja kosmetiikkaosastoilta saa myös apua. Yhdessä mietitään, mitä voisi muuttaa, ja mikä kullekin sopii.”

Juhlaan Hulkkonen suosittelee kokeilemaan maltillista kimallusta: ”Pieni kiilto voi tehdä katseesta juhlavantuntuisen, ja antaa tummalle silmämeikille eloa. Kiiltävää luomiväriä voi vaikkapa sormella taputella kevyesti meikin päälle.”

Juhlakaudesta huolimatta Hulkkonen toivoo naisten pitävän huolta ihostaan ja meikistäkin myös arjen keskellä: ”Kuulen usein, että koronan ja etätöiden keskellä laittautuminen on jäänyt pois arkirutiineista. Toivon, että meikin maailma löydettäisiin uudestaan. Ei tarvitse maalata mustaa, vaan kirkastaa lähinnä kasvoja. Jos silmät esimerkiksi ovat kovin vaaleat, voi näyttää väsyneeltä ilman että olisi väsynyt. Meikki on ihana mahdollistaja. Ihon hehku tuo eloa koko ilmeeseen. Itseään kannattaa ajatella kokonaisuutena: miltä kaula, decolte-alue ja kädet näyttävät? Siitä lähdetään miettimään yksilöllinen ja sopiva meikki – arkeen ja juhlaan”, Hulkkonen päättää. 

Railin vinkit juhlakauteen:

 

  • Pidä iho hyvässä kunnossa. Ei siis peitetä, vaan hoidetaan etukäteen.
  • Tee kevyt kuorinta 2–3 päivää ennen juhlia, ja kosteuta iho huolellisesti sen jälkeen.
  • Rasvaiselle iholle laitetaan meikin alle mattavoidetta – erityisesti kasvojen keskiosaan
  • Kuivalle iholle sopii puolestaan heleyttävä ”primer”, jota voi laittaa myös meikkivoiteen sekaan.
  • Sitten tärkeä asia: poskipuna! Unohda talvella aurinkopuuterit, ne eivät tee ihoa helakaksi. Kuivaihoiselle suosittelen voidemaista poskipunaa. Poskipunan oikea paikka on leveästi poskipään päällä. Ei siis meikata kapeita suikaleita, vaan kevyesti voi laittaa jopa vähän silmien allekin. Se antaa loistetta koko kasvoille. Juhlaan suosittelen roosan, pinkin ja korallin sävyjä. Ruskeat sävyt eivät sovi iltakäyttöön.

Railin tuotevinkit

 

  1. ”Omasta sarjastani nostaisin esille meikkivoiteen, joka on ohut ja hieman kiiltävä, aikuiselle naiselle sopiva tuote. Se suojaa ja hoitaa ihoa sekä peittää kevyesti.
  2. ”Toinen oman sarjani suosikki on kasvojen heleyttäjä. Aikuiset naiset saattavat helposti kauhistella, että uskaltaako heleyttäjiä käyttää. Kyllä uskaltaa! Aikuisemmalle iholle voi sekoittaa heleyttäjää meikkivoiteeseen, tai käyttää yksinään, kun haluaa ainoastaan sävyttää ihoa kevyesti. Silloin voi rohkeasti valita tummemmankin heleyttäjän.
  1. ”Erityisen herkälle iholle suosittelen lämpimästi apteekista esimerkiksi Atopik- ja Avène-sarjoja. Niistä löytyy varmasti herkimmillekin ihotyypeille sopivia tuotteita.”

by Raili -tuotteet löydät täältä

Tutustu Atopik-sarjaan

Tutustu Avène-sarjaan